preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava

 > Naslovnica
Aktualnosti

AT-AAC Konferencija

Autor: Siniša Pavelić, 31. 8. 2016.

Konferencija o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji  održat će se 01. i 02. rujna 2016. u hotelu Westin, u Zagrebu, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.
Svojom tematikom namjenjena je svima koji rade s djecom s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.
Neke od tema predavanja su:
o Procjena i priprema djeteta s višestrukim teškoćama za školu
o Asistivna tehnologija u školama
o Asistivna tehnologija za pristup računalu
o Komunikatori za osobe koje ne mogu govoriti
Predavači su vodeći svjetski stručnjaci koji će prezentirati današnje mogućnosti asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije, dok će korisnici govoriti o svim prednostima i pozitivnim promjenama u njihovim životima uslijed korištenja suvremene tehnologije.
Svi sudionici imat će priliku i isprobati različita pomagala asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije.
Imat će priliku naučiti kako pomoći osobama koje ne mogu govoriti, otežano govore, ne mogu čitati i pisati, ili se samostalno koristiti računalima. Kako povećati samostalnost, time i kvalitetu života osobama koje potpuno ovise o tuđoj pomoći kroz prezentaciju praktičnih rješenja koja suvremena tehnologija nudi (primjerice samostalno obavljanje svakodnevnih radnji kao što su otvaranje/zatvaranje vrata, paljenje/gašenje svjetla, uspostava telefonskog poziva...). 
Konferencija ima za cilj predstaviti najnovija tehnička dostignuća s područja asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije i utjecati na razvoj svijesti o svim mogućnostima koje pružaju osobama s invaliditetom.
CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava / Prilaz Tomislava Špoljara 2, HR-10000 Zagreb / www.centar-dubrava-zg.skole.hr / ured@centar-dubrava-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju