preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava

 > Dom

DOM

Centar Dubrava srednjoškolcima nudi domski stalni i tjedni smještaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i peterokrevetnim spavaonicama. Učenici prvih razreda smješteni su prema odgojnim skupinama, dok učenici starijih razreda imaju na kraju svake školske godine mogućnost izbora s kime će sljedeće školske godine dijeliti spavaonicu. Jednokrevetne sobe namijenjene su onima s većim teškoćama, a dvokrevetne učenicima završnih razreda. Uređenje spavaonica prepušteno je mašti njenih stanara.

 

KUĆNI RED

Kućni red

 

PSIHOSOCIJALNA REHABILITACIJA KOJU PROVODE EDUKACIJSKI REHABILITATORI

Defektološka služba pokriva 24 sata dnevno. U jutarnjoj i popodnevnoj smjeni odvija se rad u odgojnim skupinama u kojima ima 10 – 15 učenika. U večernjoj smjeni edukacijski rehabilitatori (defektolozi) vode brigu o učenicima, organiziraju i prate slobodno vrijeme učenika, večeru, izlaske i povratak učenika u Centar, potiču i prate  pridržavanje kućnom redu te obavljanje kulturno-higijenskih aktivnosti. Također sudjeluju u rješavanju eventualnih kriznih situacija u Centru. Rad defektologa u noćnoj djelomično se preklapa s radom defektologa u večernjoj smjeni, a tijekom noći obilazi spavaonice s ciljem praćenja eventualnih događaja koji bi mogli ugroziti sigurnost učenika.

 

Defektolozi, voditelji odgojnih skupina, informacije o učenicima daju u vrijeme kako se dogovore s roditeljima, u pravilu u suprotnoj smjeni od nastave.

 

Ove školske  godine imamo 10 odgojnih skupina učenika.

U programu radno-okupacijskih aktivnosti imamo šest skupina korisnika odrasle dobi.

 

        

 


CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava / Prilaz Tomislava Špoljara 2, HR-10000 Zagreb / www.centar-dubrava-zg.skole.hr / ured@centar-dubrava-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju