preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava

Popis izvannastavnih aktivnosti i voditelja

školske godine 2017./18.

 

 

R. broj

Aktivnosti

Voditelj

1.

MLADI KNJIŽNIČARI

 

2.

FOTO SKUPINA

 

3.

LITERARNA SEKCIJA

 

4.

KAZALIŠNO-SCENSKA SKUPINA

 

5.

RECITATORI

 

6.

PLESNA SKUPINA „NIKOLINE“

 

7.

VIDEO DRUŽINA "LABUD"

 

8.

PLANINARSKA SEKCIJA

 

9.

SPORTSKO DRUŠTVO

 

 

10.

ŠAH

 

11.

BADMINTON

 

12.

UČENIČKA ZADRUGA „ISPOD DUGE“

 

13.

UKRASNO BILJE

 

14.

ZBOR

 

 

KULTURNU I JAVNU DJELATNOST CENTRA VODE:

 

 

TERAPIJSKO JAHANJE VODI: 

 

SEKCIJA „MLADI KNJIŽNIČARI“

voditeljica: 

„Mladi knjižničari“ prvo se upoznaju s knjižnim fondom (vrste publikacija, mediji…), postupkom obrade knjige, korištenjem priručne literature (leksikoni, enciklopedije, rječnici...), zaštitom knjižne građe, čitanje knjige na glas. Obilježavaju mjesec hrvatske knjige kroz zanimljivi kviz, odlaze na INTERLIBER, sajam Multimedije, posjećuju Knjižnicu Dubrava i razne izložbe. Što god mislili s tim, knjiga je in!

 

 

PLANINARSKA SEKCIJA "GOJZE"

voditeljica: 

Gojze upoznaju planinarsku etiku, pravila sigurnog planinarenja, planinarsku opremu. Uče  snalaženje na geografskoj karti, markiranje putova i staza. Prvo putuju preko planinarskih karata, video projekcija, a onda počnu putovati na razna mjesta kao što su Park Medvednica, Park ljekovitog bilja Suban (Žumberačko gorje),  Ogulin, Gorski kotar – špilja u Fužinama, jezero Sabljaci, Nacionalni park Sjeverni Velebit, Nacionalni park Risnjak. Nikad ne znamo koji vrh planine će prvi osvojiti!
S Gojzama nema zime, zato hajdemo svi u planine!

 

ŠAH

voditelj: 

Jeste li za damin gambit, mat ili šah?
Nisu to nazivi novih turskih sapunica! Ne zaključujte na mah!
Nudimo vam zabavu u kojoj ćete protivniku, svojom mudrošću, oduzeti dah!
Što čekate?! Zaigrajte s nama šah!
Planiraju se susreti između članova sekcije, vježbe uz pomoć računala, sudjelovanje na prvenstvu grada Zagreba, prijateljsko natjecanje sa školom Goljak te sudjelovanje na turniru „Stjepan Bosak“.
Uzmite u ruke šahovske figurice, strpljenje, a ostalo prepustite profesoru
i dovedite protivnika u nezavidnu poziciju!

 

 

UČENIČKA ZADRUGA „ISPOD DUGE“

voditeljica: 

Željeli bismo učenicima približiti proizvodni proces od njegova planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada, naučiti ih njegovati baštinu i pučko stvaralaštvo. Svojim radovima sudjelujemo na smotrama, sajmovima, natjecanjima, izložbama i radionicama.
Uključi se i ti, nemoj staroj legendi vjerovati!
Pokaži kako je moguće ispod duge protrčati!

OSNOVNA LIKOVNA GRUPA I LIKOVNA GRUPA UČENIČKE ZADRUGE „ISPOD DUGE“

voditelj: 

Korištenjem osnovnih elemenata (crte, točke, boje...) i primjenom načela likovno-grafičkog predočavanja žele se stvoriti razne kompozicije. Cilj je sve naučeno pretvoriti u uporabnu kreativnost koja dobiva materijalnu vrijednost, a ona učenicima daje novi smisao njihovog rada. Čest je rad u skupinama. Uređuju se izložbene površine, upoznaje se  i rad s novim i prirodnim materijalima.

Uz malo boje i vođenje profesora lako nastaju radovi vrijedni svakog pogleda!

UKRASNO BILJE

voditeljica: 

Učenici se upoznaju s poviješću uzgoja i korištenja ljekovitog bilja u liječenju, kozmetici, parfumeriji, kulinarstvu i slično. Upoznaju se s učincima nekih izuzetno ljekovitih i u potpunosti neškodljivih biljaka cijenjenih od davnina. Uočavaju njihove karakteristike bitne za prepoznavanje, sabiranje i uzgoj (neven, šipak, maslačak, bosiljak, stolisnik, kadulja...), pripremanje čaja, izradu pripravaka za njegu lica i tijela te nakon toga obilaze livade u okolici Centra i beru, prešaju te imenuju  ljekovito bilje i pohranjuju ga u herbarij. Upoznaju primjenu eteričnih ulja. Sekcija Ljekovito bilje brine  i o ukrasnom cvijeću u Centru. Izrađuju ukrasne svijeće, sapune i mirisne soli za kupanje. Uz toliko mirisnog bilja i cvijeća naučit ćeš da od nevena nema boljeg neofena!

 

FOTO SKUPINA I VIDEO DRUŽINA „LABUD“

Voditelj foto skupine: 

Voditelj video družine "Labud": 

Radom u  foto i video družini želi se poticati i razvijati interes za filmsko,video i foto stvaralaštvo, za sposobnosti promatranja, zapažanja, prosuđivanja i istraživanja pojava u učenikovom okruženju. Učenici se upoznaju s tehnikom kojom raspolaže Centar (kamere, fotoaparat, računalo), s osnovama filmskoga, foto i video stvaralaštva (razrada: ideje, sinopsisa, scenarija i knjige snimanja; izrada plana snimanja, sastavljanje ekipe, snimanje, osnovna pravila montaže, ozvučenje, analiza snimljenoga materijala, prikupljanje materijala za video arhivu). Učenici snimaju sva događanja u Centru (prirede, koncerte, druženja s poznatim osobama...).

Budno oko tvoga objektiva čeka neka  neotkrivena filmska diva!

KAZALIŠNO-SCENSKASKUPINA

Voditeljica: 

Dramska skupina odlazi na kazališne predstave, dogovara se oko izbora tekstova, a onda kreće u akciju, u scensko improviziranje i na kraju u dramatizaciju. Sudjeluje   u  svim događanjima Centra kao i na manifestacijama „Dojdiosmaš, Zagreb te zove!“

Cijeli svijet je pozornica pa što čekaš, glumče ili glumica?!

 

PLESNA SKUPINA "NIKOLINE"

voditeljica: 

Cilj plesne skupine je rehabilitacija plesom, odnosno pokretom kojim će se, osim rada na novim koreografijama, raditi i na razvijanju svijesti učenika o vlastitom tijelu. Nikoline nastupaju na svim događanjima u Centru; gostuju u drugim školama i srodnim Centrima kao i na manifestacijama Dojdiosmaš, Zagreb te zove!, Festivalu jednakih mogućnosti, Gozbi ljubavi i raznim drugim.

Uživanjem u plesu luči se veća količina hormona sreće (endorfina), a smanjuje se mogućnost raznih stanja kao što su depresija, agresivnost i anksioznost.
 Dođite i uz ples odbacite svaki stres!

 

ZBOR

voditeljica: 

Do: dođite nam svi!
Re: reći ne, nemoj ti!
Mi: misliš da ne znaš pjevati?
Fa: fakina nemoj glumiti!
So: solo možeš zapjevati, nečije srce osvojiti.
La: lako ćeš svoj glas pustiti!
Ti: tinejdžerska zvijezda postati!
Do: dođi nam ti, sve note ćeš naučiti.
Intonaciju savladati! Dio našeg zbora biti i uz pomoć profke mnoge zadiviti!

RECITATORSKA SKUPINA

voditeljica: 

Učimo izražajno čitanje umjetničkog teksta, sudjelujemo u svim događanjima Centra. Odlazimo na kazališne predstave i INITERLIBER, sudjelujemo u kvizu znanja povodom Međunarodnog dana knjige, obilježavamo posebne dane kao Majčin dan, Svjetski dan zaštite okoliša, Svjetski dan pjesništva…

Pjesnici su vječno treptanje u svijetu: pronađi pjesnika u sebi!

LITERARNA GRUPA

voditeljica: 

Literarna grupa bavi se raznim aktivnostima: od upoznavanja rada knjižnice, čitanja pjesama i radova na glas, upoznavanja rada naših i stranih pjesnika, pisanja samostalnih radova do gledanja filmova, odlazaka na izložbe i kazališne predstave  i nastupa u Centru. Koji je tvoj poetski moto? Uzmi papir i napiši nam to!

KULTURNA I JAVNA DJELATNOSTI CENTRA

voditelji: 

Plan i program KJD-a je pratiti kalendar rada škole i događanja u široj i bližoj okolici. Obilježavaju se Dani zahvalnosti za plodove zemlje, blagdan Svih svetih, sjećanja na Vukovar, Božić, maskenbal, Uskrs, Valentinovo, Majčin dan, Dan grada Zagreba, Lipanjski susreti… Svaki mjesec posjeti nas neki poznati pjevač, glumac ili mađioničar. Idemo na kazališne predstave, književne večeri i večeri poezije. Organiziramo karaoke i naravno da najbolji dobiju i lijepe nagrade.

 

 


CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava / Prilaz Tomislava Špoljara 2, HR-10000 Zagreb / www.centar-dubrava-zg.skole.hr / ured@centar-dubrava-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju