preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava

 

 

NAŠI KORISNICI SU:

U PROGRAMU OSNOVNOŠKOLSKOG (5. – 8. RAZRED) I SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

                           - djeca i mladež s motoričkim poremećajima

                              i kroničnim bolestima

U PROGRAMU OSPOSOBLJAVANJA ZA SAMOZBRINJAVANJE

                           - djeca i mladež s motoričkim poremećajima

                             i kroničnim bolestima i većim intelektualnim teškoćama

U PROGRAMU RADNO-OKUPACIJSKIH AKTIVNOSTI

                           - odrasli s tjelesnim s motoričkim poremećajima

                             i kroničnim bolestima i/ili intelektualnim teškoćama

Učenici COO Dubrava imaju prvenstveno motoričke poremećaje (distrofija; cerebralna paraliza; prirođene deformacije sustava za kretanje; juvenilna hemiplegija; paraplegija; tetraplegija; autoimune bolesti kao što su  epidermoliza, juvenilni reumatoidni artritis; metabolički poremećaji – celijakija, dijabetes i sl. te različite kronične bolesti – insuficijencija bubrega, srca, hemofilija i posljedice trauma). Pored ovih dijagnoza neki učenici imaju i intelektualne teškoće i specifične teškoće učenja kao i emocionalne teškoće.

U srednjoškolske programe uključuju se većinom djeca koja su prethodno završila osnovnu školu u redovitim uvjetima. Ostali učenici dolaze iz posebnih ustanova kao što su COO Goljak i O.Š. pri specijalnoj bolnici Krapinske Toplice.

Za sve njih organizirana je psihosocijalna rehabilitacija kao i suportivni rad s roditeljima. Iako učenici koji dolaze iz redovnog sustava obrazovanja nisu imali sveobuhvatnu podršku u svojim teškoćama vezanim uz invaliditet pa ni oni ni roditelji često ne prepoznaju potrebu ovakvoga rada, preporučamo im da prihvate pomoć koja bi i učenike i njihove roditelje osnažila za buduće životne izazove.


CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava / Prilaz Tomislava Špoljara 2, HR-10000 Zagreb / www.centar-dubrava-zg.skole.hr / ured@centar-dubrava-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju