preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava

 

DRUŽENJE SA SPISATELJICOM SANJOM PILIĆ

Dana 17.listopada ugostili smo poznatu hrvatsku spisateljicu Sanju Pilić, autoricu brojnih knjiga za djecu i odrasle i, kako ona sama kaže, „zaljubljenicu u fotografiranje i crtani film“.

Nakon predstavljanja književnice i uvodne riječi  pisca i voditelja Tribine u gostima DHK-a Hrvoja Kovačevića, Sanja Pilić je govorila o svojim „mrvicama“ , odnosno pričama i romanima koji  prate odrastanje, neobične doživljaje i avanture svakidašnjeg života djece i mladih ljudi na pragu zrelosti. Naši učenici, potaknuti spisateljičinim spontanim nastupom, postavljali su pitanja o djelima O mamama sve najbolje, Mrvice iz dnevnog boravka, Sasvim sam popubertetio, Hoću biti posebnaaaaa , Baš sam hepi i brojne druge…koje su postale i lektirni naslovi.

Saznali smo da naša gošća ne voli horore i fantastiku, da voli putovanja i druženja s prijateljicama, da ima malu drvenu kuću na selu i da joj je susjeda jedna naša učenica. Vrijeme je brzo prošlo uz priču i puno smijeha, a na kraju susreta smo se fotografirali i poručili spisateljici „vidimo se na fejsu“.

 A možda i kao junaci neke nove priče Sanje Pilić!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava / Prilaz Tomislava Špoljara 2, HR-10000 Zagreb / www.centar-dubrava-zg.skole.hr / ured@centar-dubrava-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju